Χαμηλότερα τα yields των ισπανικών ομολόγων

Σε άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία και σχηματισμό νέας κυβέρνησης προσβλέπουν οι αγορές. Υποχωρούν οι αποδόσεις των ισπανικών τίτλων, ενώ λίγο χαμηλότερα διαμορφώνονται τα yields και των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων.

Υποχωρούν από το υψηλό εβδομάδας οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, εν όψει της συνάντησης που ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τον τερματισμό του οκτάμηνου πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.

Λίγο χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς οι αγορές ανακτούν μέρος του εδάφους που χάθηκε με το χθεσινό sell-off.

Ωστόσο, οι «προβολείς» είναι στραμμένοι στην Ισπανία, όπου το Λαϊκό Κόμμα του εντολοδόχου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι συνεδριάζει σήμερα για να εξεταστεί η στήριξη που προσφέρει το Ciudadanos προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, με αντάλλαγμα πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Το πακέτο μεταρρυθμίσεων, που στόχο έχει την πάταξη της διαφθοράς και την τροποποίηση του εκλογικού συστήματος ώστε να γίνει πιο αναλογικό, προτάθηκε από τους Ciudadanos την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμάται ότι θα επικυρωθεί από τους ηγέτες του Λαϊκού Κόμματος.

Όπως σχολιάζει ο αναλυτής της BNP Paribas, Patrick Jacq, "οι ενδείξεις προόδου στην πολιτική κατάσταση της Ισπανίας είναι θετικές και μια λύση στο αδιέξοδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπεραπόδοση ορισμένων ισπανικών ομολόγων, αν και πιθανότατα θα είναι περιορισμένη».

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,98%, του ιταλικού στο 1,11% και του πορτογαλικού στο 2,84%, ενώ το yield του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,04%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,20%, του 5ετούς στο 8,82% και του 3ετούς στο 7,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v