Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό τα yields των ομολόγων της Σλοβενίας

Το σχέδιο της Σλοβενίας για διαχείριση του χρέους της οδηγεί την απόδοση των κρατικών ομολόγων σε νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ λίγο χαμηλότερα κινείται και το yield του πορτογαλικού 10ετούς τίτλου.

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφει σήμερα το κόστος δανεισμού της Σλοβενίας, μετά την ανακοίνωση σχεδίου διαχείρισης χρέους της χώρας που θα διευρύνει το pool των επιλέξιμων για αγορά από την ΕΚΤ τίτλων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Σλοβενία, για δεύτερη φορά φέτος, θα επαναγοράσει παλιά ομόλογα σε δολάρια που δεν είναι επιλέξιμα για αγορά από την ΕΚΤ, και θα τα αντικαταστήσει με νέα ομόλογα σε ευρώ. Αυτό θα βοηθήσει να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες πως η ΕΚΤ «ξεμένει» από επιλέξιμα σλοβένικα ομόλογα, ενώ θα έχει ελάχιστη επίπτωση στο συνολικό χρέος της χώρας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Σλοβενίας άγγιξε το ιστορικό χαμηλό του 0,731%.

Την ίδια ώρα, σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, αν και παραμένουν πάνω από το 3%, με την προσοχή στραμμένη στις αποφάσεις της DBRS ως προς την αξιολόγηση της χώρας. Χθες η απόδοση του πορτογαλικού τίτλου είχε αγγίξει το 3,13%, καταγράφοντας το χειρότερο σερί ανόδου των τελευταίων 13 εβδομάδων, λόγω των ανησυχιών για πιθανή υποβάθμιση της Πορτογαλίας λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινείται αυτήν την ώρα στο 3,01%.

Στο -0,09% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,94% του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου, στο 1,14% του ιταλικού και στο 8,05% του ελληνικού, ενώ η απόδοση του ελληνικού 5ετούς κινείται στο 8,73% και του 3ετούς στο 7,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v