Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Τα πρακτικά της Fed αμβλύνουν τις ανησυχίες της αγοράς για το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα. Βελτιωμένη η εικόνα και στην Ισπανία, καθώς διαφαίνεται άρση του πολιτικού αδιεξόδου. Κάτω από το 7% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων καθώς μειώνονται οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed χθες.

Παράλληλα, η διαφαινόμενη άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία, καθώς το Λαϊκό Κόμμα έδωσε το «πράσινο φως» στον Μαριάνο Ραχόι να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Ciudadanos, οδηγεί χαμηλότερα τα yields των ισπανικών ομολόγων.

Αντιθέτως, το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Πορτογαλίας από την DBRS πιέζει τα πορτογαλικά ομόλογα, με τα yields τους να καταγράφουν από τη Δευτέρα άνοδο 25 μ.β.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,07%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,11%, του ισπανικού στο 0,95% και του πορτογαλικού στο 2,97%.

Στο 8,21% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 8,68% του 5ετούς, ενώ του τριετούς υποχωρεί κάτω από το 7%, στο 6,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v