Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 17μήνου το yield του γαλλικού 10ετούς ομολόγου

Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων, ανησυχώντας για τις εξελίξεις στη Γαλλία εν όψει των εκλογών.

Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι Γαλλικές εκλογές πιέζουν τα γαλλικά ομόλογα, αυξάνοντας το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση γαλλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων, καθώς η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, υποσχέθηκε στην προεκλογική της εκστρατεία να καταπολεμήσει την παγκοσμιοποίηση και να βγάλει τη Γαλλία από την ευρωζώνη.

Η Λε Πεν εμφανίζει ισχυρές δημοσκοπικές επιδόσεις, την ώρα που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Φιγιόν, δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα λόγω του «Penelope-gate».

Όπως σχολιάζει στο Reuters ο αναλυτής της DZ Bank, Christian Lenk, «είναι απίθανο να κερδίσει η Λε Πεν, όμως η κατάσταση στη Γαλλία σίγουρα εγείρει ανησυχίες στους επενδυτές. Τα γαλλικά ομόλογα θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν».

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου κινείται 4 μ.β. υψηλότερα, στο 1,14%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,4%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,3%, του ισπανικού στο 1,7%, του πορτογαλικού στο 4,2%, του ελληνικού 10ετούς στο 7,51% και του 2ετούς στο 8,38%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v