Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» στα ευρωπαϊκά ομόλογα έδωσε η Fed

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed καθησύχασαν τους επενδυτές, όμως οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη συντηρούν τη νευρικότητα. Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Κοντά σε υψηλά πολλών μηνών σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς χθες η Fed δεν υπαινίχθηκε επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ περιορισμένη είναι η μεταβολή στα yields και των ελληνικών ομολόγων.

Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ενόψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, συντηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών, την ώρα που τα ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη και οι ενδείξεις για αύξηση του πληθωρισμού, δημιουργούν πιέσεις στην ΕΚΤ για περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ταχύτερα του προβλεπόμενου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,57% και του 2ετούς στο 8,50%, ενώ το yield του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,45%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,30%, του ισπανικού στο 1,70% και του πορτογαλικού στο 4,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v