Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλησιάζει το 10% το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2016, η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται προς το 10%, λόγω της αβεβαιότητας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Υπό πίεση και τα γαλλικά ομόλογα.

Συνεχίζεται το «ξεπούλημα» στα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων να αυξάνονται ακόμα περισσότερο, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στις ανακοινώσεις του το Ταμείο αποκάλυψε για πρώτη φορά επισήμως τη διάσταση απόψεων μεταξύ των διευθυντών του αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, εντείνοντας την αβεβαιότητα ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά περισσότερο από 100 μ.β. και πλησιάζει για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους το 10% (9,92% για την ακρίβεια), ενώ ανοδικά κινείται και το yield του 10ετούς τίτλου, στο 8,01%.

Εν τω μεταξύ, υπό πίεση παραμένουν και τα γαλλικά ομόλογα λόγω των ανησυχιών που προκαλούν οι επερχόμενες εκλογές, με το «άνοιγμα» μεταξύ γαλλικών και γερμανικών 10ετων ομολόγων να διευρύνεται στις 78 μ.β., στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Το yield του 10ετούς γαλλικού ομολόγου κινείται στο 1,1%, του γερμανικού bund στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,34%, του ισπανικού στο 1,76% και του πορτογαλικού στο 4,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v