Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: Fake news με τη... σφραγίδα του Reuters

Σκληρή απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το δημοσίευμα συνεργάτη του Reuters. Μιλά για «ψευδείς ειδήσεις» και αφήνει σαφή υπονοούμενα και για «χρηματιστηριακά παιχνίδια».

Μαξίμου: Fake news με τη... σφραγίδα του Reuters

Εξαιρετικά σκληρή απάντηση έδωσε το Μαξίμου στο δημοσίευμα του συνεργάτη του Reuters, σύμφωνα με τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και να προαναγγείλει, στην ουσία, εκλογές.

Κατά τις πληροφορίες, είχε προηγηθεί επικοινωνία επιτελών του με το πρακτορείο, ζητώντας ανασκευή. Κι όταν αυτή δεν έγινε, η απάντηση δόθηκε σε πρωτοφανώς αυστηρό πλαίσιο και, μάλιστα, επισήμως, ως σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Το στοιχείο που προκαλεί αίσθηση δεν είναι μόνο ότι το Μαξίμου διαψεύδει το δημοσίευμα, αλλά ότι το συνδέει και με τυχόν χρηματιστηριακά παιχνίδια. Υπονοώντας δηλαδή ότι διασπείρονται φήμες περί εκλογών, ώστε να αντιδράσουν πτωτικά οι αγορές προκειμένου "κάποιοι" να αγοράσουν.

Fake news και Χρηματιστήριο

Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής:

«Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μη φιλοξενεί "δημοσιεύματα" αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

Είναι προφανές, ότι η "αποκλειστική είδηση" περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της "είδησης", σε μια κανονική περίοδον δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, κάθε ψεύτικη είδηση που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα...

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v