Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,6% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το βλέμμα στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ανακούφιση για τους επενδυτές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα η επιφυλακτική στάση της Yellen για τον αμερικανικό πληθωρισμό, που "φρενάρει" τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που παραμένουν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, καθώς η Κομισιόν δηλώνει πως η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, με τους επενδυτές να αναμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αν και η κυβέρνηση δηλώνει πως θα κινηθεί "με σχέδιο και υπομονή".


Χθες το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από τρίμηνα έντοκα, με μειωμένο επιτόκιο και αυξημένο ενδιαφέρον, σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία, με πληροφορίες του Bloomberg να αναφέρουν πως υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους, οι οποίοι κάλυψαν το 59% της έκδοσης.

Το yield του 2ετούς τίτλου κινείται αυτήν την ώρα στο 3,60% και του 10ετούς στο 5,37%.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η Moody’s σε έκθεσή της ανέφερε πως το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας βελτιώνεται και πως υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης και βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για το χρέος και την εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων.

Οι επενδυτές συνεχίζουν, όμως, να επικεντρώνονται στα θετικά σημάδια, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να εμφανίζει τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών τίτλων.

Την ίδια ώρα, τα χθεσινά επιφυλακτικά σχόλια της Janet Yellen για τον πληθωρισμό, που «έβαλαν φρένο» στις συζητήσεις για μια ακόμα αύξηση επιτοκίων φέτος, ανακούφισαν κάπως τις αγορές των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, στις οποίες το τελευταίο διάστημα επικρατεί νευρικότητα λόγω των ενδείξεων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες οδεύουν προς περιστολή της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής τους πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,56%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,24%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,08%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v