Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητικές πηγές: Με σχέδιο και υπομονή η έξοδος στις αγορές

Η σταθερή και διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές ομολόγων καθορίζει τις επιλογές μας, διαμηνύει κυβερνητική πηγή. «Ακούμε όλες τις απόψεις και τις "συμβουλές"». Μειωμένο επιτόκιο 2,33% και συμμετοχή ξένων σε ποσοστό 59% στην έκδοση 3μηνων εντόκων.

Κυβερνητικές πηγές: Με σχέδιο και υπομονή η έξοδος στις αγορές

Αναφορικά με τις φήμες για αιφνιδιαστική έξοδο στις αγορές, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις και "συμβουλές" και έχει σχέδιο και υπομονή, με απώτερο στόχο τη δυνατότητα σταθερής και διατηρήσιμης πρόσβασης των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, το καλοκαίρι του 2018».

Η δήλωση στο ΑΠΕ έρχεται στη σκιά των σεναρίων για επικείμενη έκδοση αλλά και της χθεσινής εκτίμησης του Γ. Στουρνάρα ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει αυτό το βήμα

Το σχόλιο καταλήγει: «Αυτός ο στόχος καθορίζει τις επιλογές μας και όχι τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών».

Το σχόλιο έρχεται ενώ νωρίτερα σήμερα στη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων καταγράφηκε ισχυρή συμμετοχή των ξένων, σε ποσοστό 59%, σύμφωνα με το Bloomberg. Το επιτόκιο μειώθηκε στο 2,33% από 2,7% στην προηγούμενη διαδικασία ενώ αντλήθηκε μικρότερο ποσό, 812 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα καταγράφεται αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με του 2ετούς να υποχωρεί σήμερα στο 3,63% και του 10ετούς στο 5,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v