Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall λόγω Costco, Wal Mart

Σημαντικά κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να εμφανίζει τριψήφια άνοδο, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου και την κινητικότητα στα deals. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η Wall Street, με τον Dow Jones να εμφανίζει τριψήφια άνοδο, λαμβάνοντας ώθηση από τις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου, την αγορά εργασίας και την κινητικότητα στα deals.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε μεικτά πρόσημα, με την προειδοποίηση της Moodys για πιθανή υποβάθμιση των αξιολογήσεων ασφαλιστών ομολόγων να επισκιάζει τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Σήμερα, η ανακοίνωση για χαμηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας βελτίωσε κάπως το κλίμα στην αγορά, που ευελπιστεί σε μια θετική διαμόρφωση των νέων θέσεων εργασίας το Μάιο, ένα στοιχείο που ανακοινώνεται αύριο.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 357.000 έναντι εκτιμήσεων για 375.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο, μετά την πτωτική κίνηση έως και τα 122 δολάρια το βαρέλι, σήμερα δείχνει να ανακάμπτει κάπως, προς τα 123 δολάρια εν όψει και της ανακοίνωσης των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου, μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων το Μάιο, στέλνοντας μηνύματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την αμερικανική οικονομία και τις ανθεκτικές, όπως αποδεικνύονται, καταναλωτικές δαπάνες.

Ανοδικά κατά 3,6% κινείται ο τίτλος της Wal Mart που ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 3,9% το Μάιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. Ισχυρά κέρδη και για τον τίτλο της Costco.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των τραπεζών, με την American Express να καταγράφει κέρδη 3,5% μετά την επιβεβαίωση προβλέψεων για αύξηση των κερδών κατά 4-6% εφέτος.

Εν τω μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της Alltel μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη Vodafone μέσω της Verizon Wireless, έναντι 28,1 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 12.560 μονάδες με άνοδο 1,37% ή 169 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,49%, στις 2.540 μονάδες. Κέρδη 1,46% για τον S&P 500, στις 1.397 μονάδες.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 5.995,30 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,34% στις 6.941,83 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 4.907,06 μονάδες, με πτώση 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v