Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στη Wall

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στο πετρέλαιο, τη στήριξη της Fed στο δολάριο αλλά και την αύξηση κεφαλαίου της Lehman Brothers. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στο πετρέλαιο, τη στήριξη της Federal Reserve στο δολάριο αλλά και την αύξηση κεφαλαίου της Lehman Brothers. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε απώλειες, βάζοντας τέλος σε σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, μετά την υποβάθμιση τίτλων της Wachovia και της Washington Mutual από τη Standard and Poor’s.

Σήμερα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη Βαρκελώνη, όπου ο πρόεδρος της Federal Reserve, κ. Ben Bernanke, μιλά σε τραπεζικό συνέδριο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία από τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος, αναφερόμενος στο δολάριο έπειτα από πολύ καιρό.

Όπως ανέφερε, η υποχώρηση του δολαρίου έχει συμβάλει σε "ανεπιθύμητη αύξηση" του πληθωρισμού και η Fed "εξετάζει τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στην αξία του δολαρίου στον πληθωρισμό και τις πληθωριστικές προσδοκίες και θα συνεχίσει να διαμορφώνει την πολιτική της για να διασφαλίζει την οικονομία από τα ρίσκα". Σύμφωνα με τον κ. Bernanke, η πολιτική της Fed θα αποτελέσει έναν καταλυτικό παράγοντα στη διασφάλιση "ότι το δολάριο θα παραμείνει ισχυρό και σταθερό νόμισμα".

Το πετρέλαιο παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα τιμών που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την εικόνα των διεθνών οικονομιών και τα επιχειρηματικά κέρδη. Σήμερα, πάντως, υποχωρεί κατά 1,5 δολάριο, προς τα 126,5 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της General Motors, η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο τεσσάρων μονάδων στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι αργότερα αναμένεται η ανακοίνωση των πωλήσεων Μαΐου από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πιέσεις για τον τίτλο της Lehman Brothers ύστερα από δημοσίευμα της "Wall Street Journal" που αναφέρεται σε σχέδιο αύξησης κεφαλαίου κατά 4 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.530 μονάδες, με άνοδο 0,25%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,38%, στις 2.500 μονάδες. Κέρδη 0,27% για τον S&P, στις 1.389 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,42%, στις 6.032 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει κέρδη 0,70%, στις 4.969 μονάδες. Οριακή πτώση 0,09% για τον DAX 30, στις 7.002 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v