Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Θετικά πρόσημα λόγω αγοράς εργασίας

Κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις πωλήσεις της Wal Mart, τη θετική έκπληξη στην αγορά εργασίας και την εξαγορά της Alltel από τη Verizon Wireless έναντι 28,1 δισ. δολ.

Ήπια κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου το Μάιο, τη θετική έκπληξη από την αγορά εργασίας και πιθανές εξελίξεις με εξαγορές. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε μεικτά πρόσημα, με την προειδοποίηση της Moodys για πιθανή υποβάθμιση των αξιολογήσεων ασφαλιστών ομολόγων να επισκιάζει τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Σήμερα, η ανακοίνωση για χαμηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας βελτίωσε κάπως το κλίμα στην αγορά, που ευελπιστεί σε μια θετική διαμόρφωση των νέων θέσεων εργασίας το Μάιο, ένα στοιχείο που ανακοινώνεται αύριο.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 357.000 έναντι εκτιμήσεων για 375.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο, μετά την πτωτική κίνηση έως και τα 122 δολάρια το βαρέλι, σήμερα δείχνει να ανακάμπτει κάπως, προς τα 123 δολάρια εν όψει και της ανακοίνωσης των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Στην αγορά, κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου, μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων το Μάιο.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Wal Mart που ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 3,9% το Μάιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της Alltel μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη Vodafone μέσω της Verizon Wireless, έναντι 28,1 δισ. δολαρίων. 

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 12.479 μονάδες με άνοδο 0,72%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,06%, στις 2.529 μονάδες. Κέρδη 0,86% για τον S&P 500, στις 1.389 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12%, στις 5.977 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,29%, στις 4.900 μονάδες. Απώλειες 0,47% για τον DAX 30, στις 6.932 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v