Η Alcoa δίνει ώθηση στη Wall

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Διευρύνει τα κέρδη ο χρυσός. Διαγράφει τις απώλειες το πετρέλαιο. Σε χαμηλό 3 μηνών το ευρώ έναντι δολαρίου. Υποχωρεί η απόδοση 10ετους ομολόγου ΗΠΑ.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα χθεσινά αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa. 

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,45% στις 15.296 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 3.498 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,58% στις 1.650 μονάδες.

"Μια περίοδος θετικών αποτελεσμάτων θα βοηθήσει σε ένα περιβάλλον όπου τα στοιχεία δεν μας δίνουν ακόμα μια ξεκάθαρη εικόνα για την οικονομία των ΗΠΑ" σημείωσε αναλυτής του Bloomberg.

"Τα περιθώρια κέρδους έχουν αποδειχτεί σχετικά ανθεκτικά. Το πιο κρίσιμο ζήτημα που κοιτάμε είναι η καθοδήγηση των εταιρειών για τα επόμενα τρίμηνα" πρόσθεσε.

Στην Κίνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε τον Ιούνιο κατά 2,7%, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 2,5%. Το Μάιο ο πληθωρισμός περιοριζόταν στο 2,1%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έμεινε αμετάβλητος ενώ το Μάιο είχε μειωθεί κατά 0,6%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άνοδο 3%, μετά την είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα προστεθεί την επόμενη εβδομάδα στον δείκτη Nasdaq 100, αντικαθιστώντας την Oracle που θα μεταφερθεί στο NYSE.

Η μετοχής της Blackberry κινείται 3% υψηλότερα, μετά την ομιλία του CEO, Thorsten Heins στους μετόχους, όπου υποστήριξε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη δεύτερη φάση ενός τριετούς σχεδίου "αναμόρφωσης". 

Άλμα 12% σημειώνει η μετοχή της WD-40, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου.

Άνοδο 1,14% πραγματοποιεί η μετοχή της Alcoa, μετά την ανακοίνωση κερδών δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί άνοδο 1,06% στα 1.248 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,20% υψηλότερα στα 103,38 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,27.

Μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας από την S&P, το ευρώ υποχώρησε στο 1,2754, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. 

Η βρετανική λίρα καταγράφει απώλειες 0,50% έναντι του δολαρίου, στα 1,4871 δολάρια, μετά τα αδύναμα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή και την αναθέρμανση των προσδοκιών για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα της Μ. Βρετανίας. 

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου των ΗΠΑ κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στο 2,64%, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v