Αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά για Dow και S&P

Τα καλά στοιχεία μεταποίησης και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Νέα υψηλά για τρίτη συνεδρίαση σημείωσαν Dow, S&P. Προβλημάτισαν οι λιανικές πωλήσεις.

Αναλυτικά ο κλάδος μεταποίησης της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 5 ετών καθώς ο δείκτης Empire State σημείωσε άνοδο στις 9,5 μονάδες τον Ιούλιο έναντι 7,8 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 5 μονάδες.

Αντίστοιχα, άνοδο 0,1% εμφάνισαν τα αποθέματα των αμερικάνικων επιχειρήσεων τον Μάϊο, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα αποθέματα των επιχειρήσεων ενισχύθηκαν με ρυθμό 0,1%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα παραμείνουν σταθερά.

Στον αντίποδα οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 0,4% κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης αυτοκινήτων. Ωστόσο η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις ήταν μικρότερη της αναμενόμενης καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,8%. Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων προβλημάτισαν τους επενδυτές καθώς βλέπουν σημάδια επιβράδυνσης στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 2% καθώς ανακοίνωσε αύξηση 26% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα ανήλθαν στα 20,5 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 8%.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% στις 15.484,26 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,14% στις 1.682,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 3.607,49 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,33 δολ. με πτώση 1,25% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,2% στα 25,19 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε σήμερα έναντι του ευρώ και του γεν. Συγκεκριμένα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με το ευρώ στο 1,3046 και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 99,84 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,56% μετά την ανακοίνωση της μικρότερης της αναμενόμενης αύξησης στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,42% στις 106,38 δολ. και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,42% στα 1.283 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v