Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ για S&P και Dow Jones

Iσχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall. Στις 1.670 μονάδες ο S&P. Ράλι για τα ομόλογα των ΗΠΑ. Συνεχίζει το ανοδικό σερί ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο.

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές στη Wall, μετά τη χθεσινή ομιλία του προέρδου της Fed, Ben Bernanke, που καθησύχασε τους επενδυτές όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,91% στις 15.411 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,09% υψηλότερα στις 3.560 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 1,05% στις 1.670 μονάδες. 

Το επίπεδο των 1.670 μονάδων αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ για τον δείκτη S&P. Ο Dow Jones ανήλθε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στις 15.436 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 15.409 μονάδων.  

Ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, πραγματοποίησε ομιλία την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνάντησης της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο, λέγοντας ότι "η εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική είναι αυτό που χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ για το ορατό μέλλον".

Νωρίτερα, τα πρακτικά αποκάλυψαν ότι η Fed είναι διχασμένη όσον αφορά τη λήξη του προγράμματος χαλάρωσης, με τα μισά μέλη να υποστηρίζουν μια τέτοια κίνηση, την ώρα που αρκετοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι θέλουν να δουν μεγαλύτερη βελτίωση στην αγορά εργασίας προτού στηρίξουν την αποχώρηση από τις αγορές ομολόγων.

"Η Fed τονίζει ότι η πολιτική της θα παραμείνει επεκτατική βραχυπρόθεσμα" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg.

"Είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη στάση, βασιζόμενη στα οικονομικά στοιχεία, κάτι που σημαίνει ότι οι αγορές ομολόγων δεν θα σταματήσουν αναγκαστικά φέτος" πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 16.000 την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 360.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των δύο τελευταίων μηνών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις θα αυξηθούν στο επίπεδο των 349.000.

Ράλι πραγματοποιούν τα ομόλογα των ΗΠΑ, αντιδρώντας θετικά στις χθεσινές δηλώσεις Bernanke. H απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχωρεί 7 μονάδες βάσης στο 2,563%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει το ανοδικό σερί καταγράφοντας άνοδο 2,85% στα 1.282 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 0,81% στα 105,68 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,30.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yum καταγράφει άνοδο 1%, μετά από την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 6,3% σημειώνει η Advanced Micro Devices, μετά την αναβάθμιση σε “buy” από την Bank of America και την Canaccord Genuity.

H μετοχή της Barrick Gold κινείται 4,7% υψηλότερα, καθώς ο χρυσός συνεχίζει το ανοδικό ράλι για τέταρτη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v