Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τη Fed

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Στο επίκεντρο ο τερματισμός του QE. Πάνω από τα $105 το πετρέλαιο. Σε θετικό έδαφος ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 3% για την Hewlett-Packard.

Μικτά πρόσημα στη Wall καθώς η Fed εμφανίζεται διχασμένη αναφορικά με το χρόνο τερματισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Ωστόσο η πλειοψηφία των στελεχών της Fed υποστήριξε ότι απαιτείται περεταίρω βελτίωση στην αγορά εργασίας προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η μείωση στις αγορές ομολόγων.

Ο Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στις 15.294 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,22% υψηλότερα στις 3.512 μονάδες, ενώ ο S&P διολισθαίνει 0,06% στις 1.651 μονάδες. 

Ο Bernanke θα μιλήσει την Τετάρτη σε συνέδριο για τα πρώτα εκατό χρόνια της Fed, λίγο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall.

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 3,1% σε ετήσιας βάση, ενώ οι εισαγωγές κατά 0,7%. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν αύξηση των εξαγωγών και μάλιστα κατά 4%. Αντίστοιχα για τις εισαγωγές προέβλεπαν ισχυρή άνοδο της τάξεως του 8%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,84% στα 105,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,65% υψηλότερα στα 1.254 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard σημειώνει άνοδο 3,1%, μετά την αναβάθμιση της Citi σε buy από sell.

Η μετοχή της Υum κινείται 0,70% υψηλότερα, καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη β’ τριμήνου.

Άνοδο 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Family Dollar Stores, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v