Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απόσταση αναπνοής από νέο ιστορικό υψηλό ο S&P

Τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa. Σε υψηλό δεκαετίας ο Nasdaq. Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι προβλέψεις του ΔΝΤ. Yψηλό 14 μηνών για πετρέλαιο. Άνοδος για χρυσό. Χαμηλό 3 μηνών για το ευρώ.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β' τριμήνου της Alcoa ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall με τον S&P πλέον να απέχει μόλις 1% από νέο ιστορικό υψηλό.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Davidson Companies, Fred Dickson, "οι επενδυτές βλέπουν πλέον με αισιοδοξία τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου μετά τα καλά στοιχεία που ανακοίνωσε η Alcoa."

Σημειώνεται ότι η Wall κινήθηκε σήμερα ανοδικά παρά την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας από το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2013 και το 2014, λόγω της επιβράδυνσης των αναπτυσσόμενων οικονομιών και της ύφεσης στην ευρωζώνη.

Το Ταμείο μείωσε την πρόβλεψη του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2013 στο 3,1%, από 3,3% τον Απρίλιο και αντίστοιχα για το 2014 στο 3,8%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 4%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Cisco Systems ενισχύθηκε 2% μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με την Microsoft, ωθώντας υψηλότερα τον δείκτη Dow. Αξιόλογα κέρδη και για τους τίτλους Caterpillar και General Electric.

Η μετοχή της Tesla πραγματοποίησε άνοδο 1,6%, μετά την είδηση ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα προστεθεί την επόμενη εβδομάδα στον δείκτη Nasdaq 100, αντικαθιστώντας την Oracle που θα μεταφερθεί στο NYSE.

Η μετοχής της Blackberry κινήθηκε 1,2% υψηλότερα, μετά την ομιλία του CEO, Thorsten Heins στους μετόχους, όπου υποστήριξε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη δεύτερη φάση ενός τριετούς σχεδίου "αναμόρφωσης".

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,50% στις 15.300,34 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,72% στις 1.652,32 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 3.504,26 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,44 δολ. με πτώση 6,8% και αντίστοιχα το δικαίωμα της CocaCola HBC υποχωρούσε 0,15% στα 25,23 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος σε χαμηλό 3 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,2784 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε στη δημοπρασία 3ετών αμερικανικών ομολόγων της τάξεως των 32 δισ. δολ. με την απόδοση να πιάνει υψηλό Ιουνίου 2011 στο 0,719%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,8% στα 103,98 δολάρια ανά βαρέλι, σε υψηλό 14 μηνών και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1% στα 1.247 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v