Ανοσία της Wall στα πρακτικά της Fed

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall καθώς ο προβληματισμός της Fed για το χρόνο τερματισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων δεν επηρέασε τους επενδυτές. Διολίσθησε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Άνοδος για το χρυσό.

Διχασμένη εμφανίστηκε η Fed αναφορικά με το χρόνο τερματισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα μικρός αριθμός στελεχών της Fed ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, ωστόσο η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι απαιτείται περεταίρω ενίσχυση της αγοράς εργασίας προκειμένου περιοριστούν οι αγορές ομολόγων.

Στο μέτωπο της οικονομίας, τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2011 σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής των αμερικανικών επιχειρήσεων καθώς υποχώρησαν κατά 0,5% την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση.

Αντίστοιχα οι πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,6%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αρνητικό αντίκτυπο στη χρηματιστηριακή αγορά της Wall είχε η απροσδόκητη μείωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 3,1% τον Ιούνιο έναντι αύξησης 4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντίστοιχα και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,8% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 8%.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση για τον δείκτη S&P, με τις μετοχές των Bank of America και Wells Fargo να υποχωρούν άνω του 1%.

Αντίστοιχα η μετοχή της Nabors Industries σημείωσε πτώση 6,3% καθώς ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη σημαντικά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα η μετοχή της Hewlett Packard ενισχύθηκε 1,9% μετά την αναβάθμιση του τίτλου σε "Buy" από τη Citigroup.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,06% στις 15.291,66 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,02% στις 1.652,62 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 3.520,76 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,31 δολ. με πτώση 6% και αντίστοιχα το δικαίωμα της CocaCola HBC υποχωρούσε 0,3% στα 25,01 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ανέκαμψε σήμερα από το χαμηλό τριών μηνών έναντι του δολαρίου στο 1,2819. Αντίστοιχα, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε τόσο σε σχέση με το δολάριο (100,21 γεν) όσο και σε σχέση με το ευρώ (128,52 γεν).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανήλθε σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2011, στο 2,67%, στη δημοπρασία που διενήργησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,4% στα 106 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,5% στα 1.252 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v