Πτώση στη Wall εν αναμονή της Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall, μετά τα σχόλια για επιβράδυνση του QE και ενώ αναμένεται η ομιλία Bernanke. Κοντά στα $1.300 ενισχύεται ο χρυσός. Απώλειες για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση για GS και Coca Cola.

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall μετά τα χθεσινά ρεκόρ, μετά την έκκληση αξιωματούχου της Fed για επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Ben Bernanke. 

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,17% στις 15.458 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 3.601 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,33% στις 1.677 μονάδες. 

Ο αξιωματούχος της Fed, Esther George, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη και ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών σημείωσε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών καταναλωτή, λόγω της ανόδου στην τιμή της βενζίνης.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιούνιο, από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 0,3%. Οι τιμές στην ενέργεια πραγματοποίησαν άλμα 3,4%, ωθούμενες από την αύξηση 6,3% στην τιμή της βενζίνης. 

Σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 1,8%, έναντι 1,4% τον Μαϊο.

Με ρυθμό 0,3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, τον υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Coca Cola υποχωρεί 2,1%, λόγω πτώσης στα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου.

Απώλειες 1,9% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, παρά τον διπλασιασμό των κερδών δεύτερου τριμήνου.

Βουτιά 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla Motors, μετά την μείωση της τιμής -στόχου από την Goldman Sachs.

Η μετοχή της Johnson & Johnson κινείται 1,1% υψηλότερα, καθώς τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη.

Πτώση 1,2% σημειώνει η Ford, ύστερα από την απόφαση της Goldman Sachs να αποσύρει την μετοχή από τη λίστα με τα "buy".

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,51% υψηλότερα στα 1.290 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτώση 0,26% καταγράφει το πετρέλαιο στα 106,06 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v