Κέρδη στη Wall Street μετά τον Bernanke

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά τα σχόλια Bernanke για μη προκαθορισμένη πορεία του QE. Αρνητικό γύρισμα για χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος για πετρέλαιο. Υποχωρεί η απόδοση 10ετους ομολόγου ΗΠΑ. Κέρδη για BofA.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στα σχόλια του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ότι η πορεία του QE "δεν είναι προκαθορισμένη". 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,20% στις 15,482 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,26% στις 3.609 μονάδες και ο S&P πραγματοποιεί άνοδο ,34% στις 1.682 μονάδες. 

Ο κ. Bernanke δήλωσε την Τετάρτη ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα της Fed για την επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι προκαθορισμένο και ενδέχεται να αλλάξει με βάση τα οικονομικά στοιχεία.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε πως αν η οικονομία βελτιωθεί πιο γρήγορα από ότι αναμένεται και ο πληθωρισμός αυξηθεί "αποφασιστικά" προς το στόχο του 2%, "ο ρυθμός των αγορών στοιχείων ενεργητικού μπορεί να μειωθεί σχετικά πιο γρήγορα".

Υπογράμισε μάλιστα πως η Επιτροπή της Fed είναι προετοιμασμένη ακόμα και να αυξήσει τον ρυθμό των αγορών για κάποιο διάστημα "για να προωθήσει την επιστροφή στην πλήρη απασχόληση σε ένα περιβάλλον σταθερότητας των τιμών"

"Η αγορά αντιδρά στο γεγονός ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ένα αυθαίρετο ορισμό για το πότε και πως θα λήξει το πρόγραμμα QE. Η Fed θα αντιδράσει ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα και θέλει να διατηρήσει μια ευελιξία στις πολιτικές της" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. 

Στο μέτωπο των macro, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών υποχώρησαν 9,9%, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 836.000. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν για τον Ιούνιο αύξηση στο επίπεδο των 959.000.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ μετά την δημοσίευση της ομιλίας του Bernanke. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διολισθαίνει 6 μονάδες βάσης στο 2,48%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διαγράφει τα αρχικά κέρδη και υποχωρεί 0,96% στα 1,278 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,44% στα 106,47 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,31.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America σημειώνει άνοδο 1%, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση 63% στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.

Άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της Yahoo, μετά την ανακοίνωση άλματος στα κέρδη τριμήνου, αν και οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της CSX κινείται 2% υψηλότερα, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v