Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές αντιδράσεις προκαλούν τα Q2 στην Wall Street

Συντηρεί την χθεσινή θετική ψυχολογία η Wall Street, με 37 μεγάλες εισηγμένες να ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου. Ξεχωρίζουν τα τεχνολογικά Q2 με άνοδο για Apple και Microsoft. Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο S&P, ήπια διόρθωση του Dow.

Διατηρούν την χθεσινή θετική τάση οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χάρη στην καλή υποδοχή των αποτελεσμάτων τριμήνου εταιρικών κολοσσών όπως η Boeing, η PepsiCo, η Microsoft και η Apple.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς 0,1% στις 17.095 μονάδες, 0 S&P ενισχύεται 0,07% στις 1.987 μονάδες αγγίζοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,22% στις 4.467 μονάδες.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση, αλλά η συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου με 37 μεγάλες εισηγμένες να δημοσιεύουν Q2.

Η μετοχή της Boeing αντιδρά με άνοδο 1,7% στην ανακοίνωση των μεγεθών της, η PepsiCo κερδίζει 2,2%, η Delta Air Lines ενισχύεται 1,3%, η Apple κερδίζει 1% και η Microsoft 2,1%.

Στον αντίποδα τα αποτελέσματα της Whirlpool δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και η μετοχή υποχωρεί 6,1%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους το Facebook και η AT&T.

Καθώς διατηρείται η νηνεμία στα ανοιχτά γεωπολιτικά μέτωπα στην Γάζα και την Ουκρανία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατηρούν επίσης ανοδικες τάσεις. Ελαφρά ανάκαμψη εμφανίζουν και οι τιμές του χρυσού, με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου 0,08% υψηλότερα στα 1.309 δολ. ανά βαρέλι.

Ηπια διόρθωση καταγράφει το συμβόλαιο του πετρελαίου με πτώση 0,6% στα 103,89 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v