Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασύνταξη μετά το σοκ για την Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά τη χθεσινή βουτιά, λαμβάνοντας στήριξη από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Kέρδη πάνω από 1% για Nasdaq. Ράλι 4% για την Google. Απώλειες 0,6% για το χρυσό. Υποχωρεί το αργό. Κάτω από το 1,35 διολίσθησε το ευρώ.

Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του S&P από τον Απρίλιο, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Google αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,71% στις 17.097 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,50% υψηλότερα στις 4.429 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,02% στις 1.978 μονάδες.

«Επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα σήμερα στις αγορές μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Ουκρανία» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Αλλά μεγάλα ονόματα όπως η Google θα δώσουν κάποια κατεύθυνση. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό σημείο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες» πρόσθεσε.

Πτώση σημείωσε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε τον Ιούλιο στις 81,3 μονάδες, από 82,5 τον Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,60% στα 1.309 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,19% στα 103,2 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανική λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο 1,35. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ισοτιμία υποχώρησε στο 1,349, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου. 

Άνοδο 4% καταγράφει η Google, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άλμα 9,1% σημειώνει η μετοχή της Skywork Solutions. Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα φτάσουν τα 1 δολάριο ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 87 σεντς.

Απώλειες 1,2% σημειώνει η IBΜ. H εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν 2% σε σχέση με πέρυσι, στα 24,4 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 24,1 δις δολάρια.

Πτώση 1,5% σημειώνει η AbbVie. Η φαρμακευτική συμφώνησα να αγοράσει την Shire έναντι 55 δισ. δολαρίων.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v