Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμυντικές κινήσεις στην Wall λόγω Μ.Ανατολής - Ρωσίας

Με ανοιχτά μέτωπα σε Μ. Ανατολή και ανατολική Ευρώπη, οι επενδυτές στην Wall Street τηρούν αμυντική στάση. Στηρίζει χρυσό και πετρέλαιο η γεωπολιτική νευρικότητα, νέα πτώση του δείκτη Micex στην Μόσχα. Στα $2.000 το αλουμίνιο στο LME.

Η γεωπολιτική νευρικότητα από το μέτωπο τόσο της Μέσης Ανατολής όσο και της Ρωσίας, προκαλεί πιέσεις στα χρηματιστήρια και η Wall Street κινείται χαμηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 16.988 μονάδες, ο S&P κινείται 0,57% χαμηλότερα στις 1.967 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,5% στις 4.410 μονάδες.

Οι περισσότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν με άνοδο την περασμένη εβδομάδα, με τους S&P 500 και Dow υψηλότερα κατά 0,5% και 0,9% αντιστοίχως.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Μ. Ανατολή μετά το νέο αιματηρό διήμερο στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης καθώς και την Ρωσία, όπου πιθανολογείται η επιβολή πρόσθετων δυτικών κυρώσεων μετά την κατάρριψη του επιβατικού της Malaysia Airlines.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα πρόσημα είναι αρνητικά και ο ρωσικός δείκτης Micex υποχωρεί αυτή την ώρα 2,4% κάτω από τις 1.400 μονάδες για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου.

Στην Wall Street δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις και αναμένονται λίγα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας.

Στην συνέχεια της εβδομάδας ωστόσο αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, από «κολοσσούς όπως η Apple, η Boeing και το Facebook.

Σήμερα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη τους οι Netflix και Texas Instruments.

Η γεωπολιτική νευρικότητα συνεχίζει να ευνοεί τα "καταφύγια" και ο χρυσός ενισχύεται 6 δολάρια επιπλέον στα 1.317 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,44% στα 103,59 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή του αλουμινίου, του μετάλλου με την δεύτερη μεγαλύτερη χρήση μετά τον χάλυβα, εκτινάσσεται πάνω από τα 2.000 δολ. για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο. Η τιμή του αλουμινίου υποχωρεί σταθερά μετά την διεθνή κρίση, λόγω αυξημένης προσφοράς και αποθεμάτων, αλλά οι περικοπές στην παραγωγή και η ανάλωση αποθεμάτων στηρίζουν τελευταία το βιομηχανικό μέταλλο.

Το 3μηνο συμβόλαιο στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου ενισχύεται 1,4% στα $2.010 ανά τόνο.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v