Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψε η Wall Street μετά την «βουτιά»

Άνοδο κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά κέρδη, παραμερίζοντας τις γεωπολιτικές "ανησυχίες". Ξανά πάνω από τις 17.000 μονάδες ο Dow. Πτώση σημείωσαν πετρέλαιο και χρυσός. Σταθεροποιητικά το ευρώ.

Κέρδη σημείωσε η Wall Street μετά την ισχυρή πτώση που κατέγραψε την Πέμπτη. Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων και όχι στα γεγονότα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η αγορά επικεντρώθηκε σήμερα στα κέρδη των εταιριών, τα οποία και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, κυρίως στις μεγάλες τράπεζες, ανέφερε χαρακτηριστικά αναλυτής της US Bank.

O Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,73%, στις 17.100 μονάδες. Ανοδος 1,57% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 4.432 μονάδες. Κέρδη και για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.978 μονάδες. 

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow σημείωσε άνοδο 0,7%, ο S&P 0,5% και ο Nasdaq 0,4%.

Σημειώνεται ότι χθες η κατάρριψη του Βοeing των Μαλαισιανών αερογραμμών και τα γεγονότα στη Γάζα προκάλεσαν την Πέμπτη ισχυρές πιέσεις στη Wall Street.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το εταιρικό μέτωπο με κέρδη έκλεισε η μετοχή της Google καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα β΄ τριμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Στο πράσινο και η Huntington Bancshares που σημείωσε αύξηση κερδών 9% στο β΄ τρίμηνο.

Αντίθετα ισχυρή πτώση κατέγραψε η AMD με την εταιρία να ανακοινώνει αποτελέσματα χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τον δείκτη Dow κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των American Express, Boeing, Goldman Sachs, Johnson & Johnson. Στο "κόκκινο" βρέθηκαν General Electric, IBM.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά, πτώση σημείωσε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε τον Ιούλιο στις 81,3 μονάδες, από 82,5 τον Ιούνιο.

Eν τω μεταξύ απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 102 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση και για το χρυσό που διαμορφώνεται στα 1,312 δολάρια ανά ουγκ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,35.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής κέρδιζε 0,44%, στα 3,45 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχυόταν 0,97%, στα 23,89 δολάρια.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v