Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall Street με πληθώρα macro και Q2

Η νηνεμία σε Γάζα και Ουκρανία επιτρέπει ανάκαμψη στην Wall Steet. Πλούσια συνεδρίαση σε εταιρικά αποτελέσματα και στατιστικά. Απέχει ελάχιστα από το ρεκόρ ο S&P 500. Στην Σαουδική Αραβία η καλύτερη συνεδρίαση (+3%). Πτώση χρυσού και πετρελαίου.

Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις πολυήμερες πιέσεις λόγω της γεωπολιτικής έξαρσης σε Γάζα και Ουκρανία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 17.123 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,47% στις 1.983 μονάδες, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ρεκόρ της 3ης Ιουλίου στις 1.985,44 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινείται 0,85% υψηλότερα στις 4.464 μονάδες.

Σημαντικές επιχειρηματικές και στατιστικές ανακοινώσεις υπάρχουν στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα β΄ τριμήνου σπουδαίες επιχειρήσεις και κοινοποιουνται στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και την αγορά ακινήτων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Ιούνιο εξαιτίας των ακριβότερων τιμών της βενζίνης. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,6% τον Ιούνιο εμφανίζοντας άνοδο επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ένωση κτηματομεσιτών

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου η Coca Cola Co, (-1,5%) η McDonald's καθώς και οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple και Microsoft μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Verizon Communications, η United Technologies και η Comcast αντιδρούν θετικά στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν, όπως και η φαρμακευτική DuPont.

Κατά τα λοιπά, έντονες είναι οι πιέσεις στην μετοχή της Herbalife Ltd., μετά τις κατηγορίες του ακτιβιστή επενδυτική Bill Ackman ότι η επιχείρηση είναι «απάτη μεγέθους Enron.»

Οι γεωπολιτικές κρίσεις παραμένουν στο επίκεντρο, αλλά οι εξελίξεις επιτρέπουν μια «ανάσα» στους επενδυτές, καθώς οι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας παρέδωσαν τα σώματα των θυμάτων του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών. 

Η Wall Street έκλεισε χθες χαμηλότερα, λόγω της νευρικότητας για τις εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας και τις ρωσικές κυρώσεις.

Θετικά πρόσημα επικρατούν και στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς.

To χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών μετά την δέσμευση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς στους ξένους επενδυτές. Ο δείκτης Tadawul ενισχύεται σχεδόν 3% με την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ όλων των χρηματιστηρίων σήμερα.

Αρνητικά είναι τα πρόσημα στις αγορές των μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,65% στα 1.307 δολ. ανά ουγκιά, καθώς και του πετρελαίου που υποχωρεί στην Νέα Υόρκη κατά 0,27% στα 104,33 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v