Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street καθώς η Fed δεν άλλαξε το guidance για τα επιτόκια. Ικανοποίησαν πληθωρισμός και δείκτης επιχειρηματικότητας. Θετική επιρροή από την άπλετη παροχή ρευστότητας στην Κίνα. Εξαίρεση στην άνοδο των ευρωαγορών ο FTSE.

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι που η Fed διατήρησε το guidance για τα επιτόκια. Επιπλέον η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ-όπως αναμενόταν- προχώρησε στη μείωση κατά 10 δισ. δολαρίων του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Στην Ν. Υόρκη ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 17.175 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,25% στις 2.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται +0,38% στις 4.570 μονάδες.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Αυγουστο στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε 16 μήνες, κυρίως λόγω της πτώσης στις τιμές της βενζίνης. Ο δείκτης τιμών υποχώρησε 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο και ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,7% σε ετήσια βάση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Auxilium Pharmaceuticals εκτινάσσεται 44% μετά την πρόθεση εξαγορας της από την Endo International (+5%).

Η Lennar, η General Mills, η DuPont, η FedEx, η U.S. Steel και η Adobe Systems περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα κερδοφορίας τριμήνου.

Σε διεθνές επίπεδο, η ένεση ρευστότητας πολλών δισεκατομμυρίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας προς το τραπεζικό σύστημα, έχει θετική επίδραση στη διεθνή επενδυτική ψυχολογία.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο κινούνται ανοδικά στον απόηχο της ένεσης ρευστότητας από την Κίνα, αλλά το Λονδίνο δεν ακολουθεί την άνοδο, καθώς παρακολουθεί τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v