Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο 1,35%. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Apple (+2,2%). Τρίτη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P. Βαρίδι για τον Dow Jones η μετοχή της IBM. Υψηλότερα το πετρέλαιο και ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Ισχυρή άνοδο σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καθώς οι επενδυτές πόνταραν στην ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την Apple μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στον αντίποδα, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της IBM συγκράτησαν σε οριακά επίπεδα την άνοδο για τον Dow Jones.

Ειδικότερα η μετοχή της IBM βούλιαξε 7,2% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε μειωμένα καθαρά κέρδη 3,46 δισ. έναντι 4,14 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Voya Investment Management, Karyn Cavanaugh, "Η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε στους ρυθμούς των αποτελεσμάτων. Το τρίμηνο της IBM μπορεί να ήταν απογοητευτικό όμως πολλές άλλες εισηγμένες ανακοίνωσαν σαφώς βελτιωμένα αποτελέσματα».

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 16.399,67 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,91% στις 1,903,97 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,35% στις 4.316,07 μονάδες.

Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τους επενδυτές στη δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτη της Fed, Richard Fisher πως θα στηρίξει τη λήξη του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων την επόμενη εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα η επενδυτική ψυχολογία ήταν επιβαρυμένη λόγω της επετείου της «Μαύρης Δευτέρας», όταν στις 19 Οκτωβρίου 1987 ο Dow Jones κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες (-22,61%) στην ιστορία του.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,58 δολ.,σημειώνοντας άνοδο 4,3% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε 0,1% στα 20,61 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,2802.

Το πετρέλαιο κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 82,79 δολ./βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.245 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v