Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street και μετά τη Fed

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο η Fed. Απογοήτευσε το ΑΕΠ στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του ευρώ διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 3,8% για το αργό, πάνω από τα 59 δολάρια. Πτώση 4,8% για το Twitter. Εκτίναξη 14% για GoPro.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ.

Το αρνητικό κλίμα στη Wall Street δεν κατάφερε να αντιστρέψει η ανακοίνωση της Fed. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επισήμανε τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων μηνών στις ΗΠΑ, περιορίζοντας κατά πολύ τις πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 18.060 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 5.029 μονάδες, και ο S&P 500 υποχωρεί 0,32% στις 2.108 μονάδες. 

Νωρίτερα, τo υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις κατά 0,2%. Η μέτρηση αυτή ήταν πολύ χαμηλότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 2,2% που σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ανάπτυξη 1%.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη κυβέρνηση η επίδοση της οικονομίας επηρεάστηκε αρνητικά από τον σκληρό χειμώνα, την μείωση των δαπανών στις εταιρείες ενέργειας, το ισχυρό δολάριο και τις απεργίες στα λιμάνια της δυτικής ακτής.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,11 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3,8% στα 59,16 δολάρια το βαρέλι. To επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών. Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,24% στα 1.211 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου ενισχύεται επτά μονάδες βάσης στο 2,07%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Time Warner σημειώνει άνοδο 1,3%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 1,7% καταγράφει η μετοχή της Mastercard. H εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, καθώς η εταιρεία πιστωτικών καρτών παρουσίασε υψηλότερους όγκους συναλλαγών.

Boυτιά 4,8% πραγματοποιεί η μετοχή του Twitter, μετά την διαρροή των αποτελεσμάτων την Τρίτη και τα απογοητευτικά νούμερα για τα έσοδα. 

H μετοχή της GoPro εκτινάσσεται 14%. H εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του 2015.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v