Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα ρεκόρ για Dow και S&P 500

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Wall, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της Apple μετά την έκκληση του Ichan για περισσότερες επαναγορές. Ανακάμπτει το δολάριο. Απώλειες για τα treasuries. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην Wall Street, με τους S&P 500 και Dow να κινούνται σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς τα σχόλια του επενδυτή Charles Ichan έδωσαν ώθηση στην μετοχή της Apple. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,06% στις 18.284 μονάδες, ο Νasdaq καταγράφει κέρδη 0,37% στις 5.067 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,29% στις 2.127 μονάδες.

H Αpple πρέπει να αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, υποστήριξε την Δευτέρα ο Carl Ichan. Σε επιστολή του προς την εταιρεία ο ακτιβιστής επενδυτής ανέφερε ότι η μετοχή της Apple αξίζει 240 δολάρια, 86% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

H μετοχή της Apple ενισχύεται 1,2%, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες.

Υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα ως το 2016 και της σταδιακής τους αύξησης από εκεί και έπειτα τάχθηκε ο αξιωματούχος της Fed, Chalres Evans, λέγοντας πως ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1395 από 1,448 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,39% στα 59,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,02% χαμηλότερα στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικάνικα ομόλογα, για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 2,20%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Ann καταγράφει άλμα 22% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Ascena Retail έναντι 2,2 δισ. ευρώ.

Κέρδη 0,8% καταγράφει η μετοχή της Endο. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Par Pharmaceutical από την TPG Capital έναντι 8,05 δισ. δολαρίων.

Πτώση 1,7% σημειώνει η μετοχή της Yelp μετά την υποβάθμιση από αναλυτή.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v