Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 200 μονάδων για Dow μετά τα μάκρο

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στην Wall Street, καθώς τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία επαναφέρουν τις ανησυχίες για άνοδο επιτοκίων από την Fed. Σε υψηλό επτά ετών το δολάριο έναντι του γεν. Στο 1,09 διολισθαίνει το ευρώ. Πτώση 2,6% για το αργό. Απώλειες και για το χρυσό.

Στο κόκκινο οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την οικονομία και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

O Dow Jones διολισθαίνει 1,10% ή 201 μονάδες στις 18.031 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,26% χαμηλότερα στις 5.025 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,02% στις 2.104 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης που καταρτίζει το CBO για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στις 95,4 μονάδες των Μάιο από 94,3 τον Απρίλιο.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,8% το Απρίλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 517.000, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι τιμές των κατοικιών σε είκοσι πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν το Μάρτιο, αντανακλώντας τον περιορισμένο αριθμό των διαθέσιμων κατοικιών στην αγορά. O δείκτης S&P/Case-Shiller αυξήθηκε 5% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί κατά 4,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,09.

Άνοδο 1,34% έναντι του γεν καταγράφει το αμερικάνικο νόμισμα, με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει πάνω από το επίπεδο του 123,1 γεν το δολάριο για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,6% στα 58,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 1,49% στα 1.187 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Time Warner Cable καταγράφει άνοδο 5,1% μετά την πρόταση εξαγοράς από την Charter.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v