Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street υπό βροχή μάκρο

Απώλειες 100 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Άλμα για το δολάριο, που σκαρφαλώνει σε υψηλό 8 ετών έναντι του γεν. Στο 1,09 διολισθαίνει το ευρώ. Βουτιά 2% για το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί και ο χρυσός.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την οικονομία και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,58% ή 100 μονάδες στις 18.127 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 5.073 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,43% στις 2.117 μονάδες. 

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.Ωστόσο, οι παραγγελίες εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών αυξήθηκαν κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι τιμές των κατοικιών σε είκοσι πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν το Μάρτιο, αντανακλώντας τον περιορισμένο αριθμό των διαθέσιμων κατοικιών στην αγορά. O δείκτης S&P/Case-Shiller αυξήθηκε 5% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί κατά 4,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,09.

Άνοδο 1,34% έναντι του γεν καταγράφει το αμερικάνικο νόμισμα, με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει πάνω από το επίπεδο του 123,1 γεν το δολάριο για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,3% στα 58,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 1,49% στα 1.187 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Time Warner Cable καταγράφει άνοδο 5,1% μετά την πρόταση εξαγοράς από την Charter.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v