Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed γύρισε σε άνοδο τη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος 1% για το αργό πετρέλαιο. Οριακά υψηλότερα χρυσό. Υποχωρούν οι πιέσεις στα αμερικάνικα ομόλογα. Αλμα 4,2% για Yahoo.

Σε θετικό έδαφος γύρισε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα απομακρύνεται ενώ προβληματισμός εκφράστηκε για την σταθερή ενίσχυση του δολαρίου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 18.329 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,41% υψηλότερα στις 5.091 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,20% στις 2.132 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,33% στα 58,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,19% στα 1.209 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 2,25%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo καταγράφει άνοδο 4,2%, μετά την επιβεβαίωση των σχεδίων για spin off μεριδίου της Alibaba.

Boυτία 24% σημειώνει η μετοχή της Etsy. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v