Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στην Wall με το βλέμμα στην Ελλάδα

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην Wall Street μετά το χθεσινό sell off. Κέρδη πάνω από 1% για τον Nasdaq. Μικρή πτώση για το αργό, που υποχωρεί κάτω από τα 58 δολάρια. Ανοδικό γύρισμα για το ευρώ. Αλμα 12% για την Tiffany. Βουτιά 13% για Michael Kors.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, διευρύνοντας τα αρχικά κέρδη μετά την είδηση πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει την συγγραφή συμφωνίας με τους δανειστές και την ανάκαμψη στις τεχνολογικές μετοχές. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,72% ή 130 μονάδες στις 18.172 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,10% υψηλότερα στις 5.088 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,80% στις 2.121 μονάδες.

«Υπήρξαν μια δύο κινήσεις από εταιρείες, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι αυτή η είδηση για την Ελλάδα» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Είναι κουραστικό, αλλά τα βλέμματα είναι στην Ελλάδα και στην Fed. Αυτά τα δύο πράγματα ανησυχούν την αγορά τώρα». 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,36% στα 57,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,07% στα 1.187 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,09 από 1,08 νωρίτερα την Τετάρτη, καθώς το ευρώ διέγραψε τις απώλειες μετά την είδηση για την Ελλάδα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 17% πραγματοποιεί η μετοχή της Michael Kors, μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη του 2016.

Άλμα 12% σημειώνει η μετοχή της Tiffany, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που ήταν καλύτερα των αποτελεσμάτων.

Άνοδο 4,9% καταγράφει η μετοχή της Hormel, μετά την συμφωνία με την Spam για την εξαγορά της Applegate.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v