Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street μετά από πτωτικό σερί πέντε ημερών

Κέρδη άνω του 1% στο αμερικανικό χρηματιστήριο κόντρα στα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και η Fed. Απώλειες καταγράφει ο χρυσός. Κέρδη για το πετρέλαιο.

Ανοδικά κινείται η Wall Street μετά από πτωτικό σερί πέντε συνεδριάσεων καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίση της Fed και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ωστόσο νωρίτερα είχαν περιοριστεί αισθητά τα αρχικά κέρδη για τους Dow Jones και S&P ενώ ο Nasdaq είχε γυρίσει σε αρνητικό έδαφος μετά τα απογοητευτικά στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 90,9 μονάδες έναντι 99,8 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση μόλις στις 99,1 μονάδες.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,07%, στις 17.627 μονάδες, ο S&P κέρδη 1,27% στις 2.094 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 1,06%, στις 5.095 μονάδες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και η Fed της οποίας η διήμερη συνεδρίαση ξεκινά σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τη Fed οι αναλυτές θα αναμένουν από τη Yellen ενδείξεις για το πότε θα προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίων.

Από το μακροοικονομικό «μέτωπο» οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν 1,1% το Μάιο, έναντι 0,5% τον Απρίλιο. Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 4,9%.

Ανοδικά κινείται η μετοχή Ford καθώς τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας το β΄ τριμήνο κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.Με θετικό πρόσημο και οι μετοχές των Reynolds American, United Parcel, JetBlue Airways.

Αντίθετα απώλειες καταγράφει η Pfizer καθώς τα κέρδη της εταιρίας ήταν κατώτερα των προβλέψεων.

Στο προσκήνιο και η μετοχή του Twitter με την εταιρία να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Yψηλός όγκος συναλλαγών αναμένεται για την Honeywell με αφορμή τη φημολογία ότι η εταιρία θα εξαγοράσει τη γερμανική Elster Group.

Εν μεταξύ ο χρυσός καταγράφει νέα πτώση της τάξεως του 0,30% με την τιμή του στα 1.094 δολάρια ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο υποχωρεί οριακά στα 47,3 δολάρια ανά βαρέλι.

Το ευρώ σημειώνει μικρά κέρδη έναντι του δολαρίου με την σχέση ανταλλαγής στα επίπεδα του 1,1092.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v