Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά διόρθωσης η Wall

Πιέσεις στην αμερικανική αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας που σηματοδοτήθηκε από έντονη μεταβλητότητα. Αρνητική απόδοση στο έτος για Dow και S&P. Η προσοχή στις δηλώσεις των στελεχών της Fed. Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο μετά το χθεσινό ράλι άνω του 10%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αμερικανική αγορά, μετά και τα χθεσινά ισχυρά κέρδη, σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, με ισχυρές πιέσεις στις συνεδριάσεις Δευτέρας και Τρίτης, και ανάκαμψη στις επόμενες δυο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,61% στις 16.553 μονάδες, με τον S&Ρ 500 να κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 1.978 μονάδες. Πτώση 0,26% για το Nasdaq στις 4.800 μονάδες. 

H έντονη μεταβλητότητα λόγω των αναταράξεων στις αναδυόμενες αγορές με αφορμή την Κίνα, οδήγησαν αυτή την εβδομάδα Dow και S&P σε αρνητική απόδοση στο έτος. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η αμερικανική κεντρική τράπεζα, με τις απόψεις για το αν θα έπρεπε να αυξήσει τα επιτόκια και δη από το Σεπτέμβριο, να διίστανται. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά το ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Επίσης, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,4% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι μισθοί και τα ημερομίσθια στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, στη μεγαλύτερη άνοδο από πέρυσι το Νοέμβριο.

Ηπιες απώλειες καταγράφουν σήμερα και οι ευρωαγορές, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,24%, τον DAX 0,62% χαμηλότερα και τον CAC 40 στο Παρίσι να χάνει 0,35%. 

Κέρδη 0,4% σημειώνει η τιμή του χρυσού στα 1.128 δολάρια ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά με κέρδη 6,5% στα 45,4 δολάρια το βαρέλι, μετά το χθεσινό ράλι άνω του 10% μετά το αίτημα της Βενεζουέλας προς τον ΟΠΕΚ για έκτακτη σύσκεψη.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v