Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το «sell-off»

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά μάκρο και την υποχώρηση των πιέσεων στις παγκόσμιες αγορές. Στο προσκήνιο η Beige Book. Διαγράφει τα κέρδη το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ και γεν. Αλμα 2% για Apple. Βουτιά 4% για Netflix.

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή βουτιά των 400 μονάδων, με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν κέρδη πάνω από 1% μετά την υποχώρηση των πιέσεων στις παγκόσμιες αγορές και τα θετικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,26% ή 202 μονάδες στις 16.254 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,27% στις 4.693 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,11% υψηλότερα στις 1.935 μονάδες. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, η ADP ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 190.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν τη δημιουργία 201.000 θέσεων εργασίας.

Επιπλέον στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η Beige Book όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι περισσότερες από τις περιφέρειες κατέγραψαν ήπια με μέτρια ανάπτυξη στην ζήτηση εργαζομένων και απασχόλησης. Επιπλέον σημειώνεται ότι είναι αισθητές οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της Κίνας σε ορισμένες εταιρίες. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων. Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού καταγράφει πτώση 3,3% στα 43,89 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση 0,25% σημειώνει η τιμή του χρυσού, στα 1.137 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανακάμπτει από σημαντικές απώλειες. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,6% στα 120,1 γεν. Το γεν είχε εκτιναχθεί 1,6% έναντι του δολαρίου την Παρασκευή. Πτωτικά κινείται το ευρώ, κατά 0,6% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,125 δολάρια, μετά από ράλι σχεδόν 1% την Τρίτη έως το 1,133 δολάρια.

Άλμα 2% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple. 

Κέρδη 1,6% για τη μετοχή της Bank of America. 

Βουτιά 4% καταγράφει η μετοχή του Netflix. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v