Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζει τις απώλειες η Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την Κίνα. Αλμα 9% για το αργό, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ. Πτώση και για τον χρυσό. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Κέρδη 1,5% για την μετοχή της Morgan Stanley.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες μετά το ράλι του αργού και ενώ το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην Κίνα και στις κινήσεις της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 16.585 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% χαμηλότερα στις 4.812 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,45% στις 1.980 μονάδες. 

Ανοδο 1% καταγράφουν οι μετοχές στον τομέα της ενέργειας, διαγράφοντας απώλειες 2%, μετά από την δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της κινεζικής αγοράς πιέζουν χαμηλότερα και τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ ο δείκτης MSCI All-Country World Index διολισθαίνει 0,5% και οδεύει για πτώση 6,8% τον Αύγουστο, την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάιο του 2012.

«Οι αγορές ακόμα “χωνεύουν” τα νέα για την Κίνα και φαίνεται ότι η αβεβαιότητα γύρω από την Κίνα δεν έχει τελειώσει ακόμα» δήλωσε στο Bloomberg ο Hernandez Sampere, αναλυτής της MPPM EK στην Γερμανία. «Ο πανικός που προκαλείται από την μεταβλητότητα κρατάει τους επενδυτές εκτός αγοράς. Δεν υπάρχει ακόμα σαφές μήνυμα για το πότε θα αυξήσει η Fed τα επιτόκια» σημείωσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άλμα 9% στα 49,2 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ. Ο χρυσός υποχωρεί 0,53% στα 1.128 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Το γεν ενισχύεται 0,4% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, στα 121,27 γεν το δολάριο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 1,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Morgan Stanley, μετά από αναβάθμιση της σύστασης από αναλυτή.

Άλμα 3% για το Twitter. Ο Robert Peck, αναλυτής στην Sun Trust, αναβάθμισε την σύσταση της μετοχής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v