Μεικτό κλείσιμο στη Wall, πτώση για Dow

Μεικτό κλείσιμο στην αμερικανική αγορά, σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η μεταβλητότητα και οι συχνές εναλλαγές προσήμων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί έως ότου ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια. Πιέσεις σε τράπεζες και Wal Mart. Σημαντικά κέρδη στο κλείσιμο για τις ευρωαγορές.

Μεικτό κλείσιμο στην αμερικανική αγορά, σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η μεταβλητότητα και οι συχνές εναλλαγές προσήμων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί έως ότου ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια. Πιέσεις σε τράπεζες και Wal Mart.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.238,73 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 2.565,3 μονάδες. Απώλειες 0,42% για τον S&P 500, στις 1.457,64 μονάδες.

Στην αγορά, κυριάρχησε για μια ακόμη ημέρα η μεταβλητότητα και οι συχνές εναλλαγές προσήμων, με τη λήξη της συνεδρίασης να δείχνει μια σταθεροποιητική εικόνα, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Ben Bernanke στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole.

”Η αγορά θέλει και περιμένει μια μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτό που περιμένει να ακούσει στην αυριανή ομιλία είναι σχόλια του Bernanke που υποδεικνύουν σαφώς μια τέτοια πρόθεση. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αρνητικό για την αγορά”, σχολίασε ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Στη σημερινή συνεδρίαση, κινητικότητα παρατηρήθηκε στον τεχνολογικό κλάδο, τόσο λόγω των αποτελεσμάτων της Dell που ανακοινώνονται αμέσως μετά το κλείσιμο, όσο και λόγω του ότι ο κλάδος επωφελείται από τη μη έκθεσή του στο subprime, όσο και από τη μεγάλη ανάκαμψη του ΑΕΠ.

Όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, η αμερικανική οικονομία ανέκαμψε στο β΄τρίμηνο ύστερα από ιδιαίτερα ισχνή ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας ρυθμό ανάπτυξη 4%.

Πτώση 2% κατέγραψε ο τίτλος της Wal Mart, συμπαρασύροντας και τον Dow Jones, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Merrill Lynch σε ”sell”.

Πιέσεις δέχτηκαν και οι μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Lehman Brothers για τα αποτελέσματα 2007 και 2008 των Bear Sterns, Goldman Sachs, Merrill Lynch και Morgan Stanley.

To δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 1,19%, στα 11,89 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 1,25%, στα 46,69 δολάρια. Πτώση 2,16% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 15,85 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,30%, στις 6.212 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,31% στις 5.592,53 μονάδες. Κέρδη 1,09% για τον DAX 30, στις 7.519,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v