Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η Wall Street την «Μαύρη Παρασκευή»

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρομένο στις πωλήσεις λιανικής. Σε χαμηλό έξι ετών βουτάει ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 1,9% για το αργό πετρέλαιο. Πτώση 3% για Disney.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις πωλήσεις λιανικής και στο «sell off» στην Κίνα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω της ημιαργίας της «Μαύρης Παρασκευής».

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 17.788 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 5.122 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,04% στις 2.088 μονάδες. 

Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες 5,5%, στις 3.436 μονάδες, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως και 6%.Η ισχυρή πτώση στην Κίνα αποδίδεται στην απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να δώσουν εντολή σε χρηματιστηριακές να μην εκτελούν εντολές για swaps και over the counter.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,052.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,93% στα 42,20 δολάρια, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,2% στα 1.058 δολάρια ανά ουγκιά. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων έξι ετών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney καταγράφει πτώση 3%, μετά την δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν ότι οι συνδρομητές στο δίκτυο ESPN Sports μειώθηκαν πάνω από 3% σε σχέση με πέρυσι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v