Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street υπό το βάρος του αργού

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall Street. Ξανά κάτω από τα $30 το αργό. Βουτιά 2% για Nasdaq. Πτώση 300 μονάδων για Dow Jones. Σε χαμηλό 9 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 3% για Goldman Sachs και Chevron.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη νέα βουτιά του αργού και τα απογοητευτικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών εταιρειών που αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,9% ή 300 μονάδες στις 16.142 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2% χαμηλότερα στις 4.526 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,82% στις 1.904 μονάδες.

«Τα ράλι αυτήν την στιγμή είναι σύντομα, απότομα και δεν κρατούν για πολύ. Μεγάλο μέρος του ράλι της περασμένης εβδομάδας οφειλόταν σε τεχνικούς, περιστασιακούς λόγους» σημείωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος στρατηγικής της JonesTrading Institunial Services, Michael O’Rourke. 

Στο 1,87% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τoν Απρίλιο του 2015.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας απώλειες 5,4% στα 29,8 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,09% στα 1.127 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1.09.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter βουτάει 4,5% μετά την υποβάθμιση σε «sell» από τη Stifel.  

Απώλειες 3% καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και Chevron. 

Άνοδο 2,9% σημειώνει η μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, μετά την ανακοίνωση για αύξηση εσόδων τριμήνου κατά 19%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v