Aνοδος 200 μονάδων για Dow Jones

Κέρδη πάνω από 1% καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από το ράλι του αργού. Άλμα 3,5% για Apple, μετά την επένδυση 1 δισ. του Buffett. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υψηλότερα και ο χρυσός. Στο 1,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το αργό πετρέλαιο ενισχύεται σε υψηλό επτά ετών και η Apple οδεύει για την καλύτερη ημερίσια επίδοση των τελευταίων δύο μηνών. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,19% ή 204 μονάδων στις 17.743 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,44% υψηλότερα στις 4.785 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,16% στις 2.070 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές κινούνται 1,5% υψηλότερα, ενώ άνοδο 0,5% σημειώνουν οι μετοχές του τομέα των μεταφορών. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης Empire State βούτηξε τον Μάιο στις -9 μονάδες από 9,6 τον Απρίλιο.

Η μέτρηση ήταν πολύ χειρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 5,8 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευαστική εμπιστοσύνη παρέμεινε αμετάβλητη για τέταρτο διαδοχικό μήνα, στις 58 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 47,6 δολάρια το βαρέλι, μετά από έκθεση της Goldman Sachs που προβλέπει το τέλος της περιόδου υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου. Η ανακοίνωση του υπουργού Πετρελαίου της Νιγηρίας ότι μειώθηκε η παραγωγή της χώρας δίνει περαιτέρω ώθηση στην τιμή.

Ο χρυσός κινείται 1,27% υψηλότερα, στα 1.288 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου «τσιμπάει» στο 1,74% από το 1,69% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Στο ταμπλό, άνοδο 3,5% σημειώνει η μετοχή της Αpple. H Berkshire Hathaway του Warren Buffett αποκάλυψε ότι στις 31 Μαρτίου είχε στην κατοχή της 9,81 εκατομμύρια μετοχές της Apple. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε η Berkshire αγόρασε το μερίδιο, το οποίο αποτιμάται με πάνω από 1 δισ. δολάρια

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v