Τρόμαξε τους επενδυτές της Wall Street η Fed

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στην Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Άλμα για το δολάριο. Ράλι για τη στερλίνα. Βουτιά για τα αμερικανικά ομολόγα. Οριακές μεταβολές για χρυσό και αργό. Kέρδη για τις μετοχές των τραπεζών.

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικάνικες μετοχέςς, μετά την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο που έδειξαν ότι βρίσκεται στο τραπέζι μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 17.509 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,17% στις 4.707 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 0,55% χαμηλότερα στις 2.035 μονάδες.

H πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης τον Ιούνιο αν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν επιτάχυνση της ανάπτυξης και ενίσχυση του πληθωρισμού.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,3% στα 48,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.269 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο αυξάνει τα κέρδη έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Το δολάριο κινείται 0,8% υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν.

Το βρετανικό νόμισμα πραγματοποιεί ράλι 0,8% έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για επικράτηση των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα στις 26 Ιουνίου.

Στα ομόλογα, βουτιά καταγράφει ο αμερικανικός 10ετής τίτλος, με την απόδοση να κινείται 7 μονάδες υψηλότερα στο 1,84%. 

Στο ταμπλό, κέρδη πάνω από 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των Goldman Sachs και J.P. Morgan.

Bουτιά 3,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Walmart.

Σε ελεύθερη πτώση 8,8% η μετοχή της Target, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Apple.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v