Aνακάμπτει η Wall Street από το χαμηλό έξι εβδομάδων

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street καθώς περιορίζεται ο αντίκτυπος από τη Fed. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί και ο χρυσός. Υποχωρεί το γεν έναντι του δολαρίου. Στο 1,86% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 4% για τη Foot Locker.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αφήσουν πίσω τους φόβους για την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 17.506 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 4.734 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,51% στις 2.050 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες σημείωσαν σημαντικές απώλειες, υποχωρώντας σε χαμηλό έξι εβδομάδων, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed, που έδειξαν ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων θεωρεί πιθανή μια αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 οδεύουν για την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, ένα πτωτικό σερί που έχουν να καταγράψουν από τον Οκτώβριο του 2014. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq είναι κοντά στην πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία απώλεια, αρνητικό ρεκόρ από το 2012.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν τον Απρίλιο κατά 1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,45 εκατομμυρίων μονάδων. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 6%.

Oι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα αυξηθούν στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,4 εκατομμυρίων μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,3% στα 47,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.253 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,123. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου καταγράφει οριακή άνοδο στο 1,86%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Foot Locker, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ράλι 11% σημειώνει η μετοχή της Applied Materials, μετά την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες ανήλθαν σε υψηλό 15 ετών. 

Πτώση 3% για τη μετοχή της Yahoo, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της εταιρείας θα προσφέρουν λιγότερα από όσα αναμενόταν αρχικά. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v