Oριακές κινήσεις στη Wall με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε στάση αναμονής οι δείκτες στη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Πτώση 1,5% για το αργό. Διολισθαίνει το ευρώ. Σε ανοδική τροχιά το γεν. Απώλειες 0,5% για τον χρυσό. Κέρδη 1,5% για την Apple.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο σε δηλώσεις αξιωματούχων της Fed σε αναζήτηση ενδείξεων για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. 

Ο Dow Jones κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 17.481 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,19% στις 4.778 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,1% στις 2.050 μονάδες.

«Πιστεύω ότι η προσοχή επικεντρώνεται στη Fed. Με τα οικονομικά νούμερα να συνεχίζουν να βελτιώνονται, πιστεύω ότι οι πιθανότητες μιας αύξησης του επιτοκίου από τη Fed συνεχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

O αξιωματούχος της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε χρηματοπιστωτική αστάθεια στο μέλλον.

Ο ίδιος ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα λάβει μια απόφαση για τα επιτόκια τον Ιούνιο, ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 47,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,5% στα 1.246 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1193.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 1,84%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1,35% καταγράφει η μετοχή της Apple.

Aπώλειες 1% για τη μετοχή της Boeing.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v