Tριψήφια άνοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη χθεσινή υποτονική συνεδρίαση. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Πτώση 0,9% για τον χρυσό. Μικρή άνοδος για το αργό. Κέρδη 1,8% για Goldman Sachs και J.P. Morgan. Boυτιά 4% για το Twitter.

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον επόμενο μήνα.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,05% ή 180 μονάδες στις 17.676 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 1,28% στις 4.827 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 1% υψηλότερα στις 2.068 μονάδες.

Κέρδη σημειώνουν και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται και οι 10 τομείς του S&P 500.

Οι επενδυτές προβλέπουν πλέον 30% πιθανότητα να υπάρξει αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο, από 4% την περασμένη Δευτέρα, μετά τα πρακτικά της συνάντησης του Απριλίου της Fed, που έδειξαν ότι αρκετοί αξιωματούχοι τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, αν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται. 

«Η αγορά συνεχίζει να κινείται σε αυτό το μικρό εύρος διακύμανσης και πιθανότατα θα συνεχίσει έτσι και προς την επόμενη εβδομάδα, καθώς περιμένουμε νέα στοιχεία», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχτηκαν τον Απρίλιο κατά 16,6%, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 619.000.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στις 525.000.

Η άνοδος που καταγράφηκε τον Απρίλιο είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 24 ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,115.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 48,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,9% στα 1.243 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, κέρδη 1,8% σημειώνoυν οι μετοχές των Goldman Sachs και J.P. Morgan. 

Βουτιά 4% καταγράφει η μετοχή του Twitter.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v