Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω πετρελαίου στη Wall Street

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street. Στο προσκήνιο η πτώση των πετρελαικών τιμών, τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και η επικείμενη συνεδρίαση της Fed. Κάτω από τα 44 δολάρια το αργό. Κέρδισε έδαφος το ευρώ ένανι του αμερικανικού νομίσματος.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων, τη συνεδρίαση της Fed αλλά και την υποχώρηση του πετρελαίου.

Από τον Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Nike, Du Pont, Wal Mart. Αντίθετα απώλειες σημείωσαν UnitedHealth, Visa, Boeing, Apple.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Verizon ανακοίνωσε πως εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo Inc προς περίπου 4,83 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Yahoo θα ενοποιηθεί με την AOL, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, η Yahoo θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η μετοχή της Yahoo κινήθηκε περίπου χαμηλότερα 1%, ενώ απώλειες 0,5% κατέγραψε η Verizon.

Στα εμπορεύματα, σε χαμηλό τριών μηνών διολίσθησε η τιμή του αργού πετρελαίου, εν μέσω στοιχείων που δείχνουν επιβράδυνση της ζήτησης και αύξηση της παραγωγής.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή συμβολαίου του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με πτώση 2,4% στα 43,13 δολάρια το βαρέλι.

Το επίπεδο αυτό ήταν το χαμηλότερο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβόλαιο υποχώρησε και κάτω από το επίπεδο των 43 δολαρίων.

Η πτώση του πετρελαίου προκάλεσε πιέσεις στην τιμή εταιριών του ενεργειακού κλάδου, όπως Chevron, Exxon Mobil.

Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα και ο χρυσός. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου διολίσθησε 0,3%, στα 1.319,50 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο γύρισε σε αρνητικό έδαφος έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη.

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed στην οποία δεν αναμένεται να διατηρήσει τα αμερικανικά επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.493 μονάδες με πτώση 0,42%, ενώ ο S&P ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.168 μονάδες, με πτώση 0,30%. 

Οριακές απώλειες (-0,05%) για τον Nasdaq, που εκλείσε στις 5.097 μονάδες.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v