Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Mικρές μεταβολές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων αλλά και η συνεδρίαση της Fed. Νεα πτώση για το πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά ο χρυσός.

Μικτές τάσεις διαμορφώθηκαν στη Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής λόγω της διήμερης συνεδρίασης της Fed, η οποία ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς συγκλίνουν στην άποψη ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίων. Η προσοχή αναμένεται να στραφεί στην ανακοίνωση και σε ενδείξεις για μια πιθανή κίνηση το Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Mc Donald's κινήθηκε περίπου 4% χαμηλότερα. Η αλυσίδα καταστημάτων ταχυφαγίας ανακοίνωσε πτώση 9,1% στα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, στο 1,09 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάριο ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,8%, κάτω από την πρόβλεψη για άνοδο 3,5%.

Aντίθετα άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της United Technologies που κατέγραψε αποτελέσματα που ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Από τις μετοχές που απαρτίζουν τον Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Goldman Sachs, Cisco, Caterpillar. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν οι Coca Cola, IBM, Verizon, Nike.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 592.000.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2008 και καλύτερο από τις 560.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού έκλεισε κοντά σε χαμηλά τριών μηνών την Τρίτη, με την αμερικάνικη ποικιλία να κλείνει κάτω από τα 43 δολάρια. Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε 0,5% χαμηλότερα, στα 42,92 δολάρια το βαρέλι. Ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 25 Απριλίου.

Οριακά υψηλότερα έκλεισε ο χρυσός, καταγράφοντας άνοδο 0,1% στα 1.320 δολάρια ανά ουγκιά. 

O Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.473 μονάδες με πτώση 0,10%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε οριακλα κέρδη 0,03%, στις 2.169 μονάδες. ΑΝοδος 0,24% για τον Nasdaq που έκλεισε στις 5.110 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v