Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικτά πρόσημα στη Wall μετά τη Fed

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street και μετά την ανακοίνωση της Fed. Πτώση 2% για το αργό κάτω από τα $42. Άνοδος 0,8% για το χρυσό. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του γεν. Στο 1,52% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα 6,5% για την Apple.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικάνικες εποχές και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed, με τα αποτελέσματα της Apple να δίνουν ώθηση στις τεχνολογικές εταιρείες και τη βουτιά του αργού να ασκεί πιέσεις στον τομέα της ενέργειας. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 18.449 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 5.125 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,31% στις 2.162 μονάδες. 

Άλμα 6,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,42 δολάριο ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για 1,38 δολάριο. Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν στα 42,4 δισ. δολάρια.

Πτώση 2,5% σημειώνει η μετοχή της Coca Cola. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις. 

Από το μέτωπο των μάκρο, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4% τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία δύο χρόνια.

Εξαιρουμένης της ευμετάβλητης κατηγορίας του τομέα των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες διολίσθησαν κατά 0,5%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών ενισχύθηκε 0,2% τον Ιούνιο στις 111 μονάδες, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 41,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% υψηλότερα, στα 1.339 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της στερλίνας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,1.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,52%, τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v