Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tη Yellen περιμένει η Wall Street

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να στρέφονται πλέον στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole για ενδείξεις όσον αφορά στα επιτόκια. Σε χαμηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός, διορθώνουν οι πετρελαϊκές τιμές.

Οριακά ανοδικά κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση για τις επόμενες κινήσεις της Fed, εν αναμονή και της ομιλίας της Jannet Yellen την Παρασκευή. 

Ο Dow Jones ενισχύεται μόλις 0,02% στις 18.555 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 2.183 μονάδες ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,08% στις 5.241 μονάδες.

Στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας άφησαν και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, καθώς αν παραμείνουν χαμηλά για πολύ ακόμα, ίσως αποδειχθούν «ακριβά» για την οικονομία της χώρας.
 
"Οι αγορές πλέον στρέφονται στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole την επόμενη Παρασκευή, για ενδείξεις όσον αφορά στο τι σκέφτονται τα συντηρητικά μέλη της Fed για τα επιτόκια, δεδομένου ότι αυτοί δείχνουν να ελέγχουν το παιχνίδι", υπογραμμίζει ο αναλυτής της Hantec Markets Richard Perry.
 
Την Κυριακή, ο Νο 2 της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Stanley Fischer υπογράμμισε ότι η Fed είναι κοντά στους στόχους της στον πληθωρισμό και στην ανεργία, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για αύξηση επιτοκίων εντός του έτους. 
 
Στην αγορά, απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Pfizer μετά την επιβεβαίωση των σχεδίων να εξαγοράσει την εταιρία βιοτεχνολογίας Medivation, η οποία ενισχύεται 20%.
 
Ράλι άνω του 20% και για τον τίτλο της εταιρίας μικροεπεξεργαστών Intersil, μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής Renesas Electronics ότι είναι σε συζητήσεις για εξαγορά της.  

Το πετρέλαιο υποχωρεί αυτή την ώρα πλέον του 2%, στα 47,19 δολάρια το βαρέλι

Πτώση για τον χρυσό κατά 0,3% σε χαμηλά δύο εβδομάδων, στα 1.342 δολάρια την ουγκιά, λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων. 

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πρωινή αντίδραση, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο.  

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,09% χαμηλότερα στις 339 μονάδες, κατά 0,67% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.473 μονάδες και κατά 0,29% ο δείκτης CAC του Παρισού στις 4.387 μονάδες, ενώ πτώση 0,16% καταγράφει ο ιταλικός FTMIB στις 16.284 μονάδες και 0,3% ο ισπανικός IBEX στις 8.428 μονάδες. Εν τω μεταξύ, χαμηλότερα κατά 0,48% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, στις 6.826 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v