Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με τον Dow Jones να ενισχύεται πάνω από 100 μονάδες. Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq. Αλμα 2% για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Στο 1,63% η απόδοση του 10ετούς τίτλου.

Oι αμερικανικές μετοχές διευρύνουν το χθεσινό ράλι εν μέσω αισιοδοξίας πως η εποχή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής θα παραταθεί για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι ανέμεναν οι επενδυτές. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,74% ή 130 μονάδες στις 18.428 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% υψηλότερα στις 5.338 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 2.178 μονάδες.

Στο «πράσινο» βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Ο S&P πραγματοποίησε άλμα πάνω από 1% την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία των επιτοκίων το 2017.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας είχε διαμηνύσει ότι σκοπεύει να ξεπεράσει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό και να βάλει πλαφόν στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στο 0%.

«Οτιδήποτε μεταφέρει για αργότερα την αύξηση των επιτοκίων και οδηγεί χαμηλότερα τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων είναι μια θετική εξέλιξη για τους επενδυτές», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής έρευνας της Evercore στο Bloomberg.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 8.000 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 252.000 από 260.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιούλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 262.000.

Εν τω μεταξύ, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν τον Αύγουστο κατά 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,33 εκατομμυρίων μονάδων.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 5,48 εκατομμυρίων μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 46,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,74% στα 1.341 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Μικρή άνοδο σημειώνει το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση του τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 1,63%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Red Hat πραγματοποιεί άλμα περίπου 7% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v